Edilul din Belciugatele are 7 mandate consecutive

Petre Dinei, 57 de ani, este cel mai vechi primar in functie din Romania. 26 de ani si 7 mandate consecutive s-au scurs de cand "tovarasii" l-au instalat in fruntea comunei Belciugatele, din judetul Calarasi.

A dus armament in Irak

"Am venit aici cu parul negru. Aveam 31 de ani, eram un copil. Acum lumea ma stie ca pe tepes", spune primarul, pe care timpul l-a albit. Petre Dinei vorbeste despre raziile pe care le face la scoala din comuna, despre cum se implica in certuri conjugale si repeta ca "la mine la usa nu e filtru".

In biroul lui, diplomele si icoanele tapeteaza peretii, iar fumul de tigara e absent. "N-am fumat niciodata si nici cafea n-am baut", se mandreste Petre Dinei. Dupa spusele sale, 4.000 de oameni din cinci sate il asculta "cu sfintenie" si-i cer sfatul in orice problema. Lui Petre Dinei ii place sa spuna ca-si conduce comuna cu "o mana de fier, ca un adevarat cap de familie".

Primarul din Belciugatele a intrat in campul muncii ca "tanar mecanic tractorist", lucrand pentru SMA Agesti. La 17 ani, a vrut mai mult si a facut scoala de soferi Profesionisti de la Calarasi. Dupa absolvire, a fost incadrat la Autobaza 4 Filaret, lucrand o perioada si la Autobaza 2 Giulesti. La 23 de ani era deja sofer pe autobuz. Peste inca doi ani, era selectionat de Ministerul Transporturilor pentru transporturi internationale.

"Am dus cu tirul tot felul de marfuri peste granita, chiar si armament in Irak", povesteste Dinei. "Atunci era 12,7 lei dolarul. Eu aveam o diurna de 60 de dolari. Plecam in strainatate cu mii de dolari, dar nu m-am gandit niciodata sa raman acolo", spune actualul primar din Belciugatele. In urma unei astfel de calatorii, Dinei a fost chemat de conducerea Judetenei de Partid din Calarasi si, fara sa i se dea prea multe explicatii, a fost numit in fruntea comunei Belciugatele.

"Trebuia sa fii membru de partid. L-au verificat pana si pe socru-miu", adauga primarul. Dupa primul an in functie, tovarasii i-au gasit o cultura "imburuienata" si l-au trimis la scoala de Partid din Constanta sa se specializeze. "De acolo am venit toba de carte. Ne invata administratie, economie politica, cum sa rezolvam probleme de partid si conflictele dintre oameni", spune primarul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.