MISTER. Adrian Nastase si Calin Popescu-Tariceanu s-au intalnit, la sfarsitul saptamanii trecute, vineri, intr-o vila din apropierea Arcului de Triumf, din Capitala. Amandoi au venit fara garzi si masini de Politie, parca pe furis.

Daca pentru Nastase faptul nu mai surprinde, la Tariceanu asta nu se intampla prea des. Primul a sosit Nastase (16,30), care se simtea ca acasa si asta pentru ca reuniunea celor doi a avut loc in vila care gazduieste Fundatia "Nicolae Titulescu", organizatie al carei presedinte si mentor este chiar fostul prim-ministru al Romaniei.

In treacat fie spus, conform ziarelor vremii, in timpul guvernarii sale, s-au alocat peste 30 de miliarde de lei vechi (in anul 2004) printre altele si pentru consolidarea si reamenajarea casei in care a locuit marele diplomat, dintre cele doua razboaie mondiale. Cei doi au stat de vorba, in vila, singuri, cam o ora. La un moment dat, unul dintre oamenii lui Tariceanu a fost chemat in interior, de unde a iesit cu mai multe cutii, din carton, pe care le-a pus in portbagajul Mercedesului primului-ministru.

Casa in care Nastase l-a primit pe Tariceanu este un monument de arhitectura. Ea a fost cumparata de Nicolae Titulescu, unul dintre primii posesori de Rolls Royce din Romania, din banii pe care acesta i-a castigat ca avocat. Adrian Nastase a avut grija ca totul sa arate ca pe vremea cand marele om politic roman dintre cele doua razboaie mondiale, locuia in ea. In prezent, locul este linistit, de taina, rafinat. Seamana cu un muzeu. Tocmai bun pentru o intalnire bizara, vineri dupa-amiaza, cand majoritatea oamenilor au intrat in week-end.

O intalnire la care doi oameni importanti din Romania au venit fara garzi si coloane de masini de Politie si au stat de vorba intre patru ochi. Ca sa nu mai facem referire la cutiile, probabil pline cu dosare... scoase poate dintr-o ascunzatoare secreta, "marca Titulescu" si incredintate unui om care conduce tara.

Actualul si fostul premier au avut o discutie de aproape o ora, intre patru ochi, la sediul Fundatiei "Nicolae Titulescu".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.