Premierul Calin Popescu-Tariceanu nu este adeptul alegerilor anticipate inainte de anul 2007. "Organizarea de alegeri anticipate nu este oportuna inainte de 1 ianuarie 2007, data integrarii Romaniei in UE. In 2005 si 2006, trebuie sa parcurgem etapele de integrare, astfel incat, dupa aderare, sa fim tratati in UE pe picior de egalitate cu celelalte tari", a declarat premierul, luni seara, la Antena 1.

Pe de alta parte, seful Guvernului a sustinut ca exista posibilitatea unor anticipate in caz de "criza politica", dar numai dupa 25 aprilie, cand Romania va semna Tratatul de aderare la UE. Calin Popescu-Tariceanu a tinut insa sa precizeze ca, in acest moment, coalitia aflata la guvernare nu se confrunta cu nici o criza. "Ideea anticipatelor a fost evocata si de presedintele Basescu si de mine ca posibilitate de iesire dintr-o eventuala criza politica. Astazi insa nu avem asa ceva. (...) Avem o relatie foarte buna cu partenerii din coalitia guvernamentala. Pe de alta parte, atata vreme cat opozitia este framantata de grave probleme interne, nu vad cum ar dori anticipate. Si, oricum, ar trebui ca majoritatea parlamentara sa doreasca anticipate, nu doar opozitia", a afirmat prim-ministrul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.