Incercarea liderilor PNL Bucuresti de a starpi ramasitele aripei Basescu din PNL si-a gasit imediat ecouri in teritoriu. Dupa ce liberalul Ludovic Orban a propus conducerii sectoarelor 2 si 5 exluderea din partid a lui Theodor Stolojan si Valeriu Stoica, sefii de filiale s-au pronuntat imediat pro sau contra celor doi fosti presedinti ai PNL.

Asa ca o parte din organizatiile din teritoriu au sarit sa-i apere pe cei doi, in timp ce altii s-au aratat increzatori in deciziile de la centru. Printre aparatorii lui Stoica si Stolojan se numara reprezentantii PNL Arad si PNL Sibiu, care au sustinut ca cei doi fosti lideri ai PNL nu trebuie aruncati acum ca niste vechituri.

"Excluderea celor doi este un aspect care va fi decis la nivel central. PNL Sibiu nu este implicat in acest proces. Totusi, eu nu cred ca indepartarea lui Stolojan este cea mai buna solutie. Sper, totusi, sa se ajunga la o intelegere in acest caz si sa dispara aceasta stare de tensiune din interiorul partidului", a declarat liderul liberalilor sibieni, Cornel Stirbet.

De partea cealalta, vocile care s-au saturat de atacurile ce poarta marca Stolojan si Stoica indreptate spre actuala conducere a PNL sunt mult mai numeroase - liberalii din Mehedinti, Gorj, Buzau si Mures. "Cu regretele de rigoare si respect pentru ceea ce au facut cei doi fosti presedinti, sunt de acord cu excluderea lor pentru ca statutul si codul etic sunt valabile pentru toti membrii, indiferent de pozitia in partid", a declarat presedintele PNL Buzau, Emanoil Neagu.

Pe acelasi ton, reprezentantul PNL Mehedinti, Liviu Mazilu, a declarat ca "aceasta hotarare s-a luat prin vot, conform statutului" si ca Stolojan si Stoica trebuie sanctionati pentru ca "au cazut in pacatul de a critica partidul in afara forurilor statutare".

Au fost insa si liberali care au refuzat sa se pronunte cu privire la scandalul iscat in interiorul partiodului. "Nu comentez. Nu cunosc detaliile problemei. Ceea ce stiu este ca a fost doar o propunere si nu a fost luata inca nicio decizie", a spus presedintele PNL Suceava, Ion Lungu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.