Camera Deputatilor si Senatul cer suplimentarea cu 151 milioane de lei noi (peste 40 milioane de euro) a bugetului pe care Ministerul Finantelor vrea sa il aloce in 2007 acestor institutii.
Banii ar fi necesari pentru ca parlamentarii sa benficieze de masini noi, mai multe deplasari externe, precum si de plata drepturilor pe care ei si le-au acordat prin propriul statut. Statutul parlamentarilor prevede ca ei au dreptul la indemnizatie, cheltuieli de protocol, transport gratuit, precum si la rambursarea cheltuielilor cu posta si telecomunicatiile.

Senatorii mai au nevoie de un supliment bugetar si pentru "suma forfetara", care acopera cheltuielile facute in circumscriptiile electorale. Banii ceruti Ministerului Finantelor ar urma sa acopere si drepturile functionarilor parlamentari care, printr-o lege votata in 2006, beneficiaza de prima de vacanta si tichete de masa. Doar Senatul cere 8,4 milioane de lei (peste 3 milioane de dolari) pentru a cumpara masini noi si pentru a-si realiza "relatiile parlamentare externe".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.