Senatorul PSD Serban Mihailescu a fost ofiter acoperit al Directiei de Informatii Externe in perioada 1986-1989, se arata intr-o fisa de evidenta ce i-a fost pusa la dispozitie, ieri, de catre membrii Colegiului CNSAS.

Inainte de a intra la audieri, Serban Mihailescu a declarat ca nu a facut politie politica, nu a semnat un angajament cu Securitatea, nu a dat nici o nota informativa si nici nu au existat din partea Securitatii incercari de racolare a sa.
Intrebat daca a fost ofiter de securitate, Mihailescu a raspuns: "Eu nu stiu sa fi fost ofiter acoperit sau neacoperit".

La iesirea de la audieri, Mihailescu a declarat ca documentul prezentat este, de fapt, o singura pagina in care "este un fel de fisa de evidenta" din care rezulta ca ar fi fost ofiter acoperit al DIE, in perioada 1986-1989.
Mihailescu spune ca este "ori o confuzie, ori o facatura", pentru ca el a obtinut gradul de maior abia in 1996, iar pe cel de capitan in 1994. "Nu puteam sa fiu maior trecut in rezerva in 1990 si pe urma sa fiu din nou maior in 1996", a spus Mihailescu, adaugand ca in cadrul intalnirii cu membrii CNSAS s-a stabilit verificarea statutului sau militar exact.

Serban Mihailescu a fost sef al Secretariatului General al Guvernului in perioada 2001-2004.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.