PNL Bucuresti a decis, in unanimitate, sa le ofere o recomandare "calduroasa" filialelor de sectoare de care apartin fostii lideri liberali Theodor Stolojan si Valeriu Stoica

Sfatul dat de liberalii lui Ludovic Orban i-a palmuit pe cei doi critici pentru toate acuzatiile pe care le-au facut la adresa conducerii PNL.

Mai in gluma, mai in serios, liderul liberalilor din Bucuresti a anuntat ca organizatia din Capitala a PNL a hotaraat sa ii pedepseasca pe Stoica si pe Stolojan, dar ca decizia finala va tine de filialele de la sectoarele 2 si 5, de care apartin cei doi. "Noi (PNL, n.r.) suntem ca o echipa care vrem sa castigam si avem doi jucatori care nu alearga, nu isi marcheaza adversarul, care in loc sa faulteze adversarii, ne faulteaza pe noi, care in loc sa inscrie, dau gol in propria poarta", a glumit Orban, referindu-se la lipsa de fair-play demonstrata de Stolojan si Stoica prin atacurile constante la adresa PNL. "Asa ca am decis sa scoatem din echipa acesti doi jucatori", a aruncat Orban vestea recomandarii de excludere a fostilor lideri PNL.

Liberalii bucuresteni au studiat cu atentie Statutul si Codul etic al partidului, au gasit articolele pe baza carora sa ii pedepseasca pe Stolojan si Stoica, apoi au votat. In unanimitate, PNL Bucuresti a decis sa puna piciorul in prag, motivand ca au adunat 10 bibliorafturi cu declaratii critice la adresa conducerii partidului, venite din partea celor doi, secondati de deputatii Raluca Turcan si Cristian Boureanu.

"Am luat decizia cu o oarecare apasare pentru ca este foarte greu sa te desparti de niste colegi care au fost alaturi un anumit timp. Din pacate, acesti colegi nu se mai comporta ca niste oameni care alearga alaturi de noi", a exprimat Ludovic Orban, cat a putut el de bine, "regretul" pentru decizia luata de PNL Bucuresti. Pe langa vorbe, liberalii nu au mai oferit si alte dovezi ca ar fi facut tot posibilul pentru a le trece cu vederea lui Stoica si Stolojan declaratiile uracioase.

In plus, PNL Bucuresti a mai dat intr-un apropiat al celor doi fosti lideri liberali - pe Mona Musca, si asa lovita de verdictul CNSAS prin care a fost gasita vinovata de colaborare cu Securitatea, Orban si ai lui au sfatuit-o sa renunte la functia din parlament. Pe motiv ca electoratul nu se mai simte reprezentat de un politician cu trecut murdar, liderul PNL din Capitala i-a sugerat fostei deputate liberale sa isi lase locul unui alt reprezentat al formatiunii, "daca mai are o urma de bun simt", de "decenta" si "onestitate".

Stoica nu se lasa

Valeriu Stoica a anuntat ca nu pune prea mare pret pe excluderea sa din PNL, mai ales ca a mai primit o astfel de sanctiune in 1992, tot pentru declaratii care au deranjat. "Am fost pedepsit pentru ca am spus adevarul. Si nimeni nu ma va impiedica sa o fac in continuare", a amenintat Stoica. El a apreciat ca fiind "rusinos" pentru un partid sa isi excluda doi dintre fostii lideri, dar a anuntat si ca nu va contesta decizia, din simplul motiv ca nu o recunoaste. "Excluderea mea si a domnului Theodor Stolojan cred ca este inceputul sfarsitului", a mai aruncat Stoica cu o profetie.

Stolo a dat in mesager

Theodor Stolojan a recunoscut ca vestea pe care i-a transmis-o Orban l-a dezamagit foarte tare. Oricum, fostul presedinte PNL s-a adunat repede si a ales sa se lege de cel care a transmis vestea. "Ma asteptam la aceasta decizie pentru ca il cunosc pe domnul Orban", a sustinut Stolojan, completand ca a anticipat reactia liderului PNL din Bucuresti numai bazandu-se pe caracterul acestuia. "S-a opus Aliantei PNL-PD", a venit explicatia lui Stolojan, ca motiv sa se lege iar de "Tariceanu si cei din jurul lui".

Boureanu: "E pacat"

"Prin excluderea lui Theodor Stolojan si a lui Valeriu Stoica, PNL si-a taiat radacinile care l-au facut mare. Cu parere de rau, trebuie sa spun ca PNL risca in timp sa se usuce si sa dispara", a avertizat Cristian Boureanu, si el victima a unei sanctiuni - sub forma unei suspendari - din partea conducerii liberale. Apropiat al celor doi fosti lideri liberali, Boureanu si-a facut loc si pentru critici la adresa modului in care PNL intelege sa se managerieze. "Din pacate, in PNL nu se discuta de proiecte, ci despre persoane", a mai atacat deputatul.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.