Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a anuntat aseara ca seful statului, Traian Basescu, a decis care sunt inlocuitorii pentru Radu Timofte si Gheorghe Fulga la sefia SRI si, respectiv, SIE, iar numele lor vor fi facute cunoscute in sedinta de plen a celor doua Camere de astazi. In aceeasi sedinta de plen, parlamentarii vor lua act de demisiile lui Timofte si Fulga, iar asupra acestora nu se va acorda vot.

Tot astazi, plenul celor doua Camere va lua in discutie raportul de activitate al SRI pe 2005, precum si raportul Comisiei parlamentare de specialitate. Printre recomandarile facute de comisia SRI se afla luarea in considerare, in procesul de elaborare a noii legi de organizare si functionare a SRI, a necesitatii ca serviciul sa poata fi organizat pe principiile unei structuri suple, care sa permita o reconsiderare de fond a necesitatii de reprezentare judeteana a structurilor centrale.

De asemenea, se recomanda departajarea de celelalte categorii de personal a "ofiterilor operativi de informatii", avandu-se in vedere cifrele tendentios exagerate, vehiculate pe unele canale publice. Este recomandat ca, pana la adoptarea unei legi speciale SRI, MAI, MApN, SIE, cu ajutorul Ministerului Justitiei si Ministerului Public, sa elaboreze si sa convina asupra normelor tehnice unitare privind redarea inregistrarilor in ceea ce priveste procedurile de asigurare a intimitatii persoanelor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.