Proiectul de buget pentru 2007 intocmit de Secretariatul General al Senatului depaseste limita recomandata de Ministerul Finantelor, de 87.404.000 RON.

Constantin Vasiliu, secretarul general al Senatului, a trimis Biroului Permanent un proiect de buget care prevede alocarea a 111.640.000 RON. Daca proiectul va fi aprobat, Ministerul de Finante va trebui sa se supuna deoarece Senatul si Camera Deputatilor au dreptul sa-si stabileasca singure cuantumul sumelor pe care le au la dispozitie. Presedintele Camerei superioare, Nicolae Vacaroiu, a spus ca suma mai mare este justificata de faptul ca au crescut costurile electricitatii si ale agentului termic, iar cheltuielile curente sunt mai mari decat anul trecut.

Vacaroiu a afirmat ca si asa bugetul ar putea fi destul de mic deoarece proiectul trimis spre dezbaterea Biroului Permanent nu cuprinde costurile unei solicitari pe care Senatul a trimis-o Executivului. Astfel, Senatul urmeaza sa ia in administrare intregul spatiu care i-a fost alocat prin mutarea Serviciului de Protectie si Paza din Palatul Parlamentului, astfel incat senatorii sa-si desfasoare activitatea in "conditii normale de lucru". Din cele 111 milioane de lei noi, 14 milioane vor fi alocate pentru deplasari, 2,5 milioane pentru caldura si lumina.

La capitolul achizitii, 2,57 de milioane RON vor fi alocate pentru cumpararea de automobile pentru Biroul Permanent si Secretariatul Senatului, iar 3,48 milioane vor fi destinate pentru mobilier nou si birotica. Dar cea mai mare parte a bugetului, 67 de milioane, se va indrepta catre cheltuielile de personal-salarii, indemnizatii, sume forfetare, tichete de masa, banii pentru locuintele de serviciu, contributiile de asigurari.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.