Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a anuntat ieri ca il va da in judecata pe liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, din cauza afirmatiilor "jignitoare", aparute in ziarul "Tricolorul", la adresa lui si a vicepresedintelui PIN, Lavinia Sandru.

Cozmin Gusa a precizat ca va cere daune morale in valoare de doua miliarde de lei vechi si va fi reprezentat in instanta de social-democratul Victor Ponta, avocat de profesie. "Am decis sa-l actionez in judecata, pentru ca ar fi foarte greu sa inchegam un dialog. Acest actor a viciat grav mediul politic", a spus Gusa. El a adaugat ca, in teritoriu, i s-au adresat insistent intrebari cu privire la acuzele lansate de Vadim Tudor.

Prezent alaturi de Gusa, deputatul PSD Victor Ponta a subliniat ca nu reprezinta partidul in aceasta actiune. "Este o actiune personala si cred ca acest gen de comportament (n.r. - al liderului PRM) trebuie respins. /.../ Chiar si in politica trebuie sa existe o limita", a spus Ponta, precizind ca este constient de faptul ca isi asuma riscul calomniilor si insultelor lui Corneliu Vadim Tudor. Ponta a anuntat ca va solicita ca presedintele PRM si ziarul "Tricolorul" sa plateasca in solidar suma ceruta.

Deputatul PSD a explicat ca-l sprijina pe Gusa pentru a arata ca noua generatie de politicieni doreste sa faca un "alt fel de politica", menita sa ocoleasca termenii si vocabularul folositi de liderul PRM. Ponta a tinut sa mai precizeze ca are acceptul conducerii PSD de a prelua acest dosar. Conflictul dintre liderii PIN si Corneliu Vadim Tudor s-a declansat dupa ce Lavinia Sandru a sustinut ca presedintele PRM ar fi fost agent al fostei Securitati. Vadim a replicat printr-un text subintitulat "O scrisoare deschisa catre infractorul tigan Cozmin Gusa". Printre acuzatiile pe care liderul peremist i le-a adus lui Cozmin Gusa se numara si cele de colaborare cu serviciile secrete rusesti.

Si Vadim il da in judecata pe Gusa

Imediat dupa anuntul facut de Cozmin Gusa a urmat si replica liderului PRM, impanata cu "epitete", "comparatii" si alte amabilitati la adresa celor doi tineri politicieni. "Sobolani
tineri", "prosti", "pigmei", "liliputani", "paduchi", "Tom si Jery", au fost doar o parte dintre apelativele folosite de Vadim la adresa lui Gusa si Ponta. Totodata, liderul PRM a anuntat ca il va actiona, la rindul sau, in judecata pe Gusa, "pentru insultele pe care i le-a adus".

"Sa vedem cine are mai multe argumente si pe cine vor crede judecatorii", a spus Corneliu Vadim Tudor. Presedintele PRM considera ca Gusa duce "un atac politic prelungit" impotriva sa, in spatele caruia s-ar afla presedintele Traian Basescu si Sorin Ovidiu Vintu. "Poate raspund disproportionat, mult mai dur decit s-ar astepta altii. Dar ei ma provoaca tot timpul, eu raspund la atacurile lor. Pentru familia mea sint capabil sa fac lucruri mult mai grave", a mai spus Corneliu Vadim Tudor.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.