Gyorgy Frunda a aflat, prin telefon, verdictul de la CNSAS. Senatorul UDMR a declarat ieri ca membrii Colegiului au decis prin vot ca nu a facut politie politica, informatia fiindu-i transmisa prin intermediul telefonului.
Lui Frunda i-au parvenit si informatii despre vot. Acesta a fost instiintat ca opt membri ai Colegiului au votat in favoarea sa, numai doi dintre membrii CNSAS abtinandu-se de la vot. Lui Frunda nu i s-a adus la cunostinta cine s-a abtinut de la vot si cine a fost in favoarea sa.

Senatorul UDMR a mai declarat ca asteapta in perioada imediat urmatoare si decizia scrisa a Colegiului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, asa-numitul "cec de buna purtare". Senatorul UDMR a dezmintit tot timpul acuzatiile conform carora ar fi colaborat cu Securitatea ca politie politica. El a explicat ca are dosare de retea care i-au fost intocmite de Securitate cand se incerca racolarea sa de catre politia secreta a regimului comunist.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.