Vicepresedintele PNTCD, deputatul Aurelian Pavelescu, a acuzat ieri autoritatile de ignoranta si dispret pentru ca nu au dat nicio atentie credinciosilor catolici si ortodocsi care au intrat in greva foamei pentru a opri constructia imobilului de langa Catedrala Catolica Sfantul Iosif.

Acuzele vin ca urmare a faptului ca Ministerul Afacerilor Externe s-a facut ca ploua, in ciuda semnalelor de nemultumire care vin de la Vatican. Ministrul afacerilor externe, Mihai Razvan Ungureanu, a adresat o nota primului-ministru pentru ca aceasta problema sa fie solutionata. In opinia deputatului independent Aurelian Pavelescu, reactia lui Ungureanu este tardiva, caci "o pozitie publica a Suveranului Pontif, de condamnare a regimului de la Bucuresti, este iminenta".

Constructia din vecinatatea catedralei a starnit reactia credinciosilor catolici, ortodocsi si greco-catolici. Pavelescu aminteste ca, desi au fost semnalate grave ilegalitati la eliberarea avizelor si chiar indicii de fapte de coruptie, autoritatile nu au dispus oprirea constructiei. In opinia deputatului Aurelian Pavelescu, "Traian Basescu, Calin Popescu Tariceanu, Adrian Iorgulescu - ministrul culturii -, Mihai Razvan Ungureanu - ministrul de externe -, Adriean Videanu - primarul Capitalei -, Mioara Mantale - prefectul Capitalei - sunt principalii responsabili, acestia refuzand permanent sa actioneze in exercitarea atributiilor legale pentru oprirea infamantei constructii, impotriva intregii opinii publice si a Bisericii Catolice, care au epuizat toate demersurile legale, care au fost minimalizate".

Pavelescu crede ca autoritatile romane nu vor lua in considerare nemultumirile credinciosilor si ca se urmareste punerea in fata faptului implinit a Sfantului Scaun.

In numele credinciosilor din Romania, Pavelescu a prezentat ieri scuze Papei Benedict al XVI-lea pentru comportamentul arogant al autoritatilor romane.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.