Democratii mai au de asteptat cel mult patru luni pina sa devina „populari” cu acte in regula. Ieri, grupul de lucru al PPE a decis sa propuna spre aprobare admiterea PD ca membru asociat. Dupa aderare, acesta devine automat membru plin.
Grupul de lucru numarul trei al Partidului Popular European (PPE) a decis ieri sa propuna spre aprobare Biroului Politic care se va intruni in noiembrie sa fie de acord cu admiterea PD ca membru asociat. Din acest moment, votul in forul cel mai mare al formatiunii europene va fi unul mai mult formal, decizia politica fiind luata de acest grup de lucru.

"Decizia va conferi Romaniei o prezenta semnificativa in cel mai puternic grup politic din Parlamentul European", a declarat ieri, la Bruxelles, vicepresedintele PD Sorin Frunzaverde (foto). "Iata ca PD, incepind de astazi, beneficiaza de un nou statut, statut care, dupa ce Romania va deveni stat membru al UE, il va aduce in rindul popularilor europeni", a declarat Anca Boagiu, ministrul Integrarii Europene. Boagiu a precizat ca in decizia popularilor europeni au cintarit foarte mult deciziile promovate de PD in ceea ce priveste atit desecretizarea dosarelor Securitatii, cit si sustinerea si preconizatul vot pozitiv in ceea ce priveste legea lustratiei si lupta impotriva coruptiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.