Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca, dupa ce parlamentul va lua nota de demisiile sefilor de servicii, va face numirile, in cazul in care legislatia ii va permite. Seful statului a precizat ca nu le-a spus celor trei sefi de servicii secrete - SRI, SIE, DGIPI din MAI -, care au renuntat la functii in vara, sa-si depuna demisiile, ci doar ca nu mai are incredere in aceste institutii.

"Nu am retineri cand e vorba de schimbari din functii, cand se incalca legea. Si-au prezentat demisia, depinde de parlament cand va lua nota de aceste demisii. Parlamentul nu a venit din vacanta sa ia nota, nu s-a grabit dupa ce a inceput sesiunea", a declarat, la Realitatea TV, presedintele. "Dupa ce parlamentul va lua nota de schimbarea sefilor de servicii, in cazul in care legislatia imi permite, voi face numirile", a spus Basescu. Sefii SRI, SIE si DGIPI din MAI, respectiv Radu Timofte, Gheorghe Fulga si Virgil Ardelean, au demisionat, pe 20 iulie, ca urmare a situatiei create prin disparitia omului de afaceri Omar Hayssam, acuzat de terorism.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.