Traian Basescu sustine ca nu il intereseaza daca PNL il va sustine sau nu pentru un nou mandat la Cotroceni. Insa, in opinia sa, faptul ca liberalii au conditionat sprijinul pentru seful statului de pastrarea in functie a ministrului Apararii este "un troc care se poate face pe ganguri"

"Nici eu nu stiu daca voi candida si ei deja s-au hotarat sa nu mai sustina candidatura mea. Foarte bine, numai ca trebuie sa tina cont de faptul ca nu pot fi puse in balanta cele doua actiuni politice - nu ne suspenda un ministru, care a vrut sa mute deciziile din sediul PNL in Armata, ca sa te sustinem in continuare. Acest troc este un troc care se poate face pe ganguri, pe Calea Victoriei, dar nu intr-o politica democratica", a spus seful statului.

Criticile la adresa liderilor PNL nu s-au oprit insa aici. "Liberalii fac un lucru extrem de grav: confunda statul cu partidul. Pentru ei, componente ale statului sunt subordonate partidului. Oamenii acestia traiesc in alta epoca", a mai spus Basescu. In plus, el considera ca declaratiile liberalilor sunt rupte de realitate. Ca exemplu a fost dat Crin Antonescu, despre care Basescu spune ca "este suparat pe presedinte si rupe relatia cu PD".

Trecand peste aceste caracterizari, seful statului sustine ca nu a intervenit in politica partidelor. "Eu nu am atacat niciodata PNL. Imi exercit dreptul constitutional de a veghea la buna functionare a institutiilor. In niciun caz nu am bagat in seama PNL in vreun fel sau altul, pozitiv sau negativ. Pur si simplu am lasat sa isi desfasoare viata asa cum vrea", a explicat presedintele.

El s-a declarat insa convins ca Alianta nu se va rupe. "Nu va luati dupa declaratiile domnului Crin Antonescu. I se pare lui ca trebuie sa rupa alianta cu PD", a spus Traian Basescu.

Reactia sefului statului vine dupa ce liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu, a declarat joi ca este favorabil continuarii angajamentelor cu PD, insa facand abstractie de Traian Basescu. Si ca este necesara o discutie "transanta" intre conducerile celor doua partide, in privinta protocolului de functionare a Aliantei si a colaborarii parlamentare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.