Romania este condusa de o oligarhie formata din fosti ofiteri de Securitate, descendenti ai fostilor membri ai Biroului Politic al PCR si din oameni trimisi in strainatate, care s-au intors cu o anumita experienta si care apoi s-au imbogatit dupa ce au cumparat active ale statului. Declaratiile ii apartin deputatului Cozmin Gusa si au fost facute cu prilejul lansarii la Cluj a cartii sale "10 pacate ale Romaniei", transmite Amos News.

El i-a dat ca exemplu de oligarhi pe Ion Tiriac, Marcel Avram, Sever Muresan, Cristian Burci sau Iosif Constantin Dragan. Cozmin Gusa a adaugat ca, in opinia sa, nu este grav faptul ca Romania este condusa de oligarhi, ci faptul ca acestia nu ar fi atinsi de sentimentul national. Astfel, din Romania ar lipsi fondurile destinate solidaritatii sociale, care sint prezente in alte state. Cozmin Gusa a adaugat ca acesti oameni de afaceri nu se pot lauda ca au creat intreprinderi, ci au preferat sa cumpere proprietati peste granite.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.