Cu ochii pe orice miscare gresita a aliatilor, PSD, PRM, PC si UDMR au reactionat imediat anuntand ca prevad deja destramarea Aliantei PNL-PD. Liderul social-democrat, Mircea Geoana (foto) a apreciat ca, prin suspendarea ministrului apararii, Teodor Atanasiu, si prin reactia deputatilor PNL la acest gest al presedintelui Basescu, "s-a semnat actul de deces al Aliantei PNL-PD" si a preconizat ca dupa prezentarea Raportului CE din 26 septembrie va surveni "deznodamantul" Aliantei DA, dar a lasat sa se inteleaga ca PSD nu are de gand sa participe la formarea unei noi majoritati guvernamentale. In acelasi timp, conservatorii si-au facut deja planuri pentru o noua majoritate politica din care spera sa faca parte pe viitor.

"Se simte, din ce in ce mai mult, necesitatea unei noi majoritati parlamentare, lipsita de piromani, de nevoia de a da foc scenei politice si de a rade de pe terasa vreunui palat privind cum toata scena politica este in flacari. Se simte nevoia unei noi majoritati care sa stie ce inseamna colaborare", a declarat purtatorul de cuvant al PC.

Trebuie precizat ca miercuri seara reprezentantii PC au avut o intalnire cu liberalii, in cadrul careia nu au primit insa prea multe asigurari ca vor avea sprijinul PNL pentru izolarea democratilor pe scena politica. Udemeristii vin cu o alta solutie: regandirea scenei poltice. "Aceasta coalitie nu functioneaza intotdeauna ca o coalitie. Poate ca ea va trebui regandita. Deciziile importante nu pot fi luate fara a consulta toti partenerii, fara a tine cont de opiniile colegilor de Alianta", a spus liderul UDMR din Camera Deputatilor, Marton Arpad, citat de Mediafax.

PD contraataca

De partea cealalta, cei vizati de atacurile liberalilor, democratii, au afirmat ca declaratia lui Antonescu reflecta supararea personala, nu pozitia PNL. "Declaratia lui Crin Antonescu referitoare la presedintele Traian Basescu si la PD este data in numele sau personal. Afirmatia sa reflecta cel mult pozitia conducerii grupului PNL, nicidecum a intregului grup liberal din Camera Deputatilor, si cu atat mai putin nu reflecta pozitia PNL", a precizat deputatul PD, Cristian Radulescu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.