Crin Antonescu, liderul grupului PNL de la Camera Deputatilor, i-a cerut premierului Tariceanu mai multa fermitate in relatia cu presedintele Traian Basescu. "Consideram ca atitudinea retinuta a primului-ministru si a conducerii PNL in legatura cu evenimentele din ultimul timp, desi pornesc de la bune intentii, nu mai sunt suficiente pentru a asigura echilibrul democratic si eficienta actului de guvernare", a apreciat Antonescu. Acesta sustine ca ruptura dintre PNl si Basescu este definitiva cerand ca partidul sau sa se gandeasca la un alt candidat pentru alegerile prezidentiale din 2009.

"Presedintele Basescu nu ne mai reprezinta, iar daca persista in aceasta atitudine devine un adversar pentru noi", a avertizat liderul liberal. El a conditionat colaborarea pe viitor cu Partidul Democrat de independenta acestei formatiuni politice de ordinele venite de la Palatul Cotroceni. In numele deputatilor liberali, Antonescu a afirmat ca programul de guvernare asumat de PNL si PD trebuie continuat facand abstractie de Traian Basescu, deoarece "angajamentele luate au fost urmate mai serios de primul-ministru si nu de presedintele Basescu", a conchis Crin Antonescu. Omologul sau de la PD, Cristian Radulescu, s-a declarat nedumerit de criticile lui Antonescu.

"Nu vad de ce isi extind supararea pe presedintele Basescu asupra PD", a spus Radulescu cerand o discutie la nivelul Aliantei privind remarcile lui Antonescu la adresa democratilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.