Pentru deputatul PC Sergiu Andon, care pina in ‘94 era redactor-sef adjunct la ziarul "Adevarul" si se consi­dera atit de impartial incit nici nu se ducea la vot, sa nu-si vicieze judecata poli­tica, Dan Voiculescu are toate datele unui cavaler pe un cal alb. "Romantic e, e foarte ro­mantic, perspicace e, cu­noaste omul pina in buzu­nare dintr-o privire, bataios e! Ce-as putea sa critic la el?", isi scormoneste Andon mintea cu abilitate avocateasca sa-i gaseasca ctitorului Partidului Conservator macar o pata pe caracter.

Daca pina si Ahile era slab de un calcii, avocatul Andon admite ca si Voicules­cu poate avea ceva imperfec­tiuni: "Pentru ca e in zodia Balantei ia mai greu hotari­rile. Adevarul e ca le chib­zuieste bine, dar uneori chibzuieste prea mult si trece timpul unei hotariri. Ar trebui sa fie mai prompt in deciziile radicale. Si sa fie mai putin zgircit. Daca poa­te!", ii lasa totusi loc de intors avocatul Andon sefului si clientului sau, magnatul Dan Voiculescu.

Andon vrea sa scoata metafizica din Voiculescu

Daca ar fi acum ziarist si ar face un interviu cu omul politic Dan Voiculescu, Ser­giu Andon i-ar pune niste intrebari grele si pentru un filosof: "Care e credinta lui sub aspect mistic, ce e dea­supra noastra a oamenilor, in sens foarte metafizic?" si "E un avantaj sau un deza­vantaj sa fii foarte inteli­gent? In sensul ca dezavantajul poate sa vina din aceea ca nu asculti intotdeauna parerile altora si ca te paste riscul sa crezi ca te pricepi la toate. Eu chiar il consider un om foarte inteligent si sint curios sa aflu raspunsuri esentiale de la un om foarte inteligent, tocmai ca sa obtin raspunsuri pe care eu nu le-as putea da", respecta Andon cu modestie ierarhia din partid si cind isi evalueaza IQ-ul. Daca el a intrat in politica pentru ca Voiculescu i-a oferit depu­tatia pe tava, Sergiu Andon nu intelege ce i-a trebuit lui Voiculescu sa intre in poli­tica: "L-as intreba si de ce s-a bagat in politica? Si inca ceva: de ce a recu­noscut cu atita dezinvoltura si im­pru­denta ca ii apartin cele doua inscrisuri 'Felix>>?".

"Ce-i in sufletul lui Tariceanu?"

Fost ziarist la agentia de presa MEDIAFAX si la PRO TV, George Scutaru e la 33 de ani deputat PNL si se zbate zilele acestea sa-si adjudece portofoliul Ministe­ru­lui Apa­rarii. Cade intr-o lunga tacere meditativa cind e sa spuna ce intrebari i-ar pune sefului sau Calin Popes­cu Tariceanu, daca azi ar mai fi ziarist. Dupa ce da roata tavanului cu privirea, gaseste intreba­rea-cheie, de interes uman, care sa releve publi­cului ce-i in sufletul "pre­mie­rului-incasa­tor" Tari­ceanu: "L-as intreba pe dom­nul Tariceanu cit mai poate sa rabde com­por­­ta­mentul inamical al prese­dintelui Basescu. L-as intreba pe omul Tariceanu cum de reuseste performanta asta sa stringa din dinti. Pro­babil ca daca ar fi si Taricea­nu mai sangvin am avea o scena politica plina de tunete si fulgere de doua ori pe zi".

Politica l-a dezvatat in sase ani pe Scutaru de nara­vul jurnalistic de a pune intrebari oamenilor politici. "Am invatat ca intotdeauna e bine sa nu stii mai mult decit trebuie, n-are rost!", stie Scutaru acum "toate sosurile din politica".