Incepind de astazi, functia de ministru a lui Teodor Atanasiu depinde exclusiv de vointa procurorilor. Daca urmarirea penala nu se finalizeaza in 45 de zile, Tariceanu trebuie sa numeasca un alt ministru.

Ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, este constient ca situatia sa depinde de rapiditatea, sau nu, a procurorilor care desfasoara urmarirea penala in ceea ce-l priveste. De altfel, ieri, Atanasiu a declarat oficial ca, daca va constata ca "exista tendinta de a se trage de timp si ca exista interesul de tergiversare a procedurilor penale, la expirarea interimatului de 45 de zile imi voi prezenta demisia". El a mai anuntat ca va ataca in contencios administrativ decretul prin care presedintele Traian Basescu l-a suspendat marti din functie, pentru ca "este vorba despre un act neconstitutional". Ministrul considera ca suspendarea sa nu s-a facut pentru fapte de coruptie, ci pentru ca "presedintele Basescu nu poate sa fie echidistant si impartial, asa cum ii cere Constitutia".

Despre "smecherii" din Armata

Atanasiu a lasat sa se inteleaga ca totul i se trage in urma faptului ca a dat pe mina DNA sapte inalti ofiteri, printre care si generali, care au facut afaceri cu banul public in folos personal. Mai mult, Atanasiu l-a acuzat pe seful statului ca "l-a incurajat in permanenta pe un inalt oficial al Armatei, despre care stia foarte bine, pentru ca il informasem in scris, cu mult timp in urma, ca are probleme cu Justitia, fiind suspectat de fapte de coruptie".

Proceduri juridice in cazul Atanasiu

Parchetul General, declansind urmarirea penala, are doua optiuni: fie considera ca nu se impune trimiterea in judecata, fie considera ca Atanasiu trebuie sa fie deferit instantei. In cazul celei de-a doua variante, situatia este clara: procedurile judiciare se vor prelungi cu mult peste termenul de gratie de 45 de zile si Atanasiu nu va mai fi ministru.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.