Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat ca, prin "actiunea de dezinformare" a oficialilor europeni Franco Fratini si Olli Rehn referitoare la legea de infiintare a Agentiei Nationale de Integritate ,"ministrul Macovei se incadreaza la infractiunea de subminare politica a statului". Grupul parlamentar PSD din Comisia juridica a Camerei Deputatilor va lua in dezbatere "dezinformarea oficialilor europeni cu scopul de a crea prejudicii statului roman in interes personal", a anuntat Nicolicea, conform caruia actiunea ministrului Justitiei Monica Macovei se incadreaza in articolul 155 din Codul Penal, referitor la tradare nationala.

Parlamentarul PSD a precizat ca va supune acest subiect discutiei colegilor de partid, urmand a se lua o decizie, cea mai probabila fiind aceea de a sesiza comisia de la Cotroceni. "Nu cred ca tradarea interesului national poate fi sanctionata altfel decat prevede Codul Penal, adica cu inchisoarea pe viata, sau cu detentia de la 15 la 25 de ani", a apreciat Nicolicea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.