Pentru ca a constatat ca in Senat exista radiatii care depasesc limita admisa, Biroul Permanent solicita Camerei Deputatilor, dar si celorlalte institutii care au pe acoperisul Senatului antene sa gaseasca solutii tehnice pentru indepartarea surselor de radiatii sau reducerea acestora.

In caz contrar, Senatul va fi nevoit sa oblige respectivele institutii sa paraseasca spatiile pe care le au in cladire. In aceasta situatie se afla STS, dar si o cunoscuta retea de telefonie mobila, cu care insa parlamentul a incheiat un contract. Ieri, la sedinta Biroului Permanent s-a discutat un memorandum intern, intocmit de secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, unde au fost prezentate concluziile si propunerile privind densitatea campului electromagnetic din sediul Senatului. In urma masuratorilor, efectuate de Inspectoratul Teritorial de Munca al municipiului Bucuresti, s-a constatat ca nivelul de radiatii creste progresiv de la etajul intai si pana la etajul opt. Daca la grupul PSD din Senat, radiatiile sunt doar cu 0,05% peste cota normala, la Comisia de aparare acestea ajung la 0,18%, conform raportului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.