Initiativa PC privind numirea procurorilor la propunerea CSM nu a trecut la Camera. Proiectul de lege a intrunit 156 de voturi "pentru", 100 "impotriva" si opt abtineri, neputand fi considerat insa adoptat, pentru ca era lege organica si erau necesare cel putin 167 de voturi "pentru".

Initiativa a fost sustinuta in timpul dezbaterilor de UDMR, PC, PSD si PRM. Deputatul UDMR Mate Levente Andras a argumentat votul in favoarea proiectului de lege, citind din programul de guvernare al actualei coalitii majoritare, in care se precizeaza drept obiectiv restrangerea treptata a competentelor ministrului Justitiei, "corespunzatoare cresterii competentei CSM". "Noi suntem consecventi in idei si politica", a spus deputatul Uniunii.

Si reprezentantii PSD si ai PRM au pledat pentru ca procurorii sa fie numiti sau destituiti la propunerea CSM si nu a ministrului Justitiei. "Nu mi-e frica de Monica Macovei. Monica Macovei vine si pleaca", a spus Victor Ponta (PSD), care i-a criticat pe parlamentarii care sustin pe holurile Parlamentului ca e o prostie ca Monica Macovei sa aiba mai multa putere, dar voteaza altfel in plen, la indicatiile partidului. Ministrul Justitiei nu a fost prezent la dezbaterea din Camera Deputatilor, Ministerul Justitiei fiind reprezentat de catre secretarul de stat Katalin Kibedi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.