Traian Basescu a negat informatiile aparute in presa cu privire la planurile pe care le-ar fi facut sambata, impreuna cu trei lideri PD, la un restaurant din Capitala. Dupa o zi intreaga in care a pastrat tacerea, seful statului a tinut sa lamureasca lucrurile luni seara, in direct, la TV. Dar nu ca invitat, ci printr-o interventie telefonica, metoda devenita deja un obicei.

Potrivit presedintelui, martorul involuntar, Nicolae Vulpe, ar fi auzit doar franturi din discutie, si ca de fapt "a fost o simpla masa", intre fosti colegi. Unul dintre subiectele pe care le-ar fi dezbatut la intalnirea respectiva era legat de crearea unui nou partid popular.

Basescu a explicat ca discutia avuta cu cei trei democrati s-a referit la admiterea PD in PPE, si nu la crearea unui nou partid politic.
"Nu mai stiu daca Berceanu sau Videanu mi-a spus ca, la 18-19 septembrie, PD va primi statutul de partid asociat la PPE, la Partidul Popular European, iar pe 31 noaptea, la ora 24.00 - asta s-a discutat - in mod automat devine membru al PPE, conform statutului acestuia", a precizat seful statului.

"Nu vreau partid prezidential"

Traian Basescu spune ca "nu da doi bani" pe "fabulatiile" potrivit carora si-ar dori crearea unui partid prezidential care sa-l sustina.
"Aflu de mai bine de un an cum incerc sa construiesc un mare partid... Ce-mi trebuie mie un partid, altul decat, sa spunem, sustinerea PD-ului? In afara de partidul in care am crescut, nu-mi trebuie nicio constructie artificiala", a subliniat presedintele. "Eu candidez separat de partide. Cum ganditi ca am nevoie de un partid? Ce efort merita sa construiesti un megapartid? Am avut acea constructie care era impreuna cu PNL, inainte de alegeri, sa facem un partid de fuziune. Nu ma mai intereseaza sa fac partide din franturi", a continuat el. Totusi, Basescu a precizat ca i-ar placea ca in Romania sa existe un partid de dreapta puternic, pe masura PSD-ului, pentru ca, in opinia sa, cel care crede ca PSD-ul ramane la 20% "este cel putin naiv".

Subiecte de notorietate publica

De asemenea, seful statului a insistat ca la intalnirea pe care a avut-o cu cei trei lideri democrati s-au discutat subiecte de notorietate publica.
"Am vorbit despre faptul ca nu se mai organizeaza sedinta comuna a celor doua Camere, lucru pe care il stie orice roman care urmareste viata politica, sa se ia nota de demisia celor doi sefi de servicii si chiar am vorbit ca stau cu inlocuitor la SRI, stau cu inlocuitor delegat la SIE si acum se pune problema si a scoaterii din functie a sefului Statului Major. Exact asta am spus, in acest context, si discutam cu colegi care intelegeau foarte bine despre ce este vorba", a spus Traian Basescu.

Cu inregistrarea la Cotroceni

Pentru a-si proba afirmatiile, seful statului s-a aratat dispus sa recupereze inregistrarea facuta pe telefonul mobil. Si a promis ca ofiterul SPP care a sters inregistrarea va fi demis. Ieri insa, Nicolae Vulpe nu s-a prezentat la Palatul Cotroceni pentru a-l identifica pe ofiterul in cauza, desi Traian Basescu i-a adresat o invitatie in acest sens. "Domnul Nicolae Vulpe a fost asteptat, incepand cu ora 11.00. Este ora 13.00 si, pana in momentul de fata, nu s-a prezentat", a declarat purtatorul de cuvant al SPP, Bogdan Onea, citat de Rompres.

SPP a dat publicitatii un comunicat in care a precizat ca persoana care ar fi sters inregistrarea discutiei purtate de presedintele Traian Basescu cu trei lideri democrati, la restaurantul Potcoava, nu este angajat al serviciului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.