Vicepresedintele PSD, Titus Corlatean, a fost avertizat de catre presedintele partidului, Mircea Geoana, sa nu mai recurga la atacuri publice impotriva altor lideri ai partidului. "Am avut o discutie foarte serioasa cu Titus Corlatean si sunt sigur ca a inteles ca aceste atacuri nu sunt bune", a declarat Geoana la finele sedintei Biroului Permanent National al PSD.

Avertismentul nu a fost oficializat printr-o sanctiune statutara pe linie de partid, perdaful primit de Corlatean fiind neoficializat. Insa presedintele Geoana a spus ca, pe viitor, asemenea atitudini nu vor mai ramane nesanctionate. "Nu mai putem tolera ca, in locul discutiilor in partid, sa folosim atacuri publice", a afirmat Geoana. Acesta a admis ca, in cadrul discutiilor, au fost si propuneri mai radicale care sustineau o sanctiune severa, dar Corlatean ar fi fost aparat chiar de cei vizati de criticile sale din interviul acordat unui cotidian central: Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea si Victor Ponta.

Dancu, de acord cu unele afirmatii

De altfel, declaratiile lui Corlatean nu au creat in conducerea PSD un amplu curent de opinie favorabil unor sanctiuni dure. Mai ales ca unii lideri PSD sunt de acord cu cateva asertiuni ale acestuia, cum ar fi Vasile Dancu. "Titus a gresit cand l-a criticat pe Victor Ponta, dar a atins mai multe puncte referitoare la reforma din partid, cu care eu sunt de acord. Consider ca reforma trebuie facuta pana la capat, inclusiv in ceea ce priveste schimbarile, insa trebuie sa vedem o realitate si anume aceea ca nu avem oameni la fel de functionali care sa-i schimbe pe cei care sunt deja in functie", a precizat Dancu inainte de sedinta.

Nu este prima data cand presedintele PSD ameninta ca atacurile prin intermediul presei vor fi sanctionate du duritate, dar pedepsele au fost destul de rare, iar standardele au diferit in functie de apartenenta la un grup sau altul a fiecarui pesedist cu gura mai sloboda. Pana acum Corlatean a fost cunoscut ca un om care se implica foarte putin in dispute publice cu alti colegi de partid.

Acum aproape o saptamana, Titus Corlatean a afirmat ca in PSD se mai practica inca jocurile de culise dandu-l ca exemplu pe Hrebenciuc, caruia i s-a alaturat, mai nou, Victor Ponta. Vicepresedintele PSD a mai spus ca partidul ar trebui sa se hotarasca daca oameni precum Mitrea sau Hrebenciuc mai pot constitui modele pentru viitorul acestei formatiuni politice. De asemenea, Corlatean a vorbit de perpetuarea unor modele de dependenta feudala in care lideri de la centru isi mentin puterea prin controlul pe care il exercita asupra unor organizatii judetene cum ar fi Bucuresti, Constanta sau Vrancea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.