Presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, considera ca ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, nu ar trebui sa-si dea demisia din functie, dupa ce presedintele Traian Basescu a trimis ministrului Justitiei, Monica Macovei, cererea privind inceperea procedurilor legale pentru urmarirea penala a acestuia.

"Stim foarte bine care este conjunctura in care s-a produs demararea acestei cercetari, ca urmare a recomandarilor comisiei prezidentiale. Eu am avut o discutie cu ministrul Atanasiu si cunosc destul de bine situatia in acest dosar. Nu consider ca ministrul este vinovat, dar justitia trebuie sa isi faca datoria. Nu vad de ce ar trebui sa-si dea demisia din guvern", a declarat ieri premierul Tariceanu, la finalul sedintei Comitetului Executiv al PNL. Cat priveste suspendarea lui Teodor Atanasiu din partid, Tariceanu a precizat ca lucrurile sunt total diferite din acest punct de vedere.

"Atanasiu a sustinut un punct de vedere care a fost punctul de vedere al PNL si nu cred ca pentru o decizie politica, pe care el a respectat-o, poate sa fie suspendat din partid sau sa i se ceara sa-si dea demisia", a spus primul ministru. Presedintele Traian Basescu i-a trimis, saptamana trecuta, ministrului Justitiei, Monica Macovei, o cerere privind inceperea procedurilor legale pentru urmarirea penala a ministrului Atanasiu, in conditiile in care impotriva acestuia au fost depuse doua plangeri penale. Prima a fost depusa la inceputul lunii iulie de consilierul prezidential Adriana Saftoiu, "pentru abuz in serviciu contra persoanei".

Cea de a doua plangere penala a fost depusa de deputatul PSD Eugen Bejinariu, membru in Comisia pentru Aparare a Parlamentului, care l-a acuzat pe Teodor Atanasiu de abuz in serviciu. Eugen Bejinariu preciza ca a recurs la acest demers in urma concluziilor generate dupa audierea ministrului Apararii si a seful Statului Major General al Armatei, generalul Eugen Badalan, la Comisiile pentru Aparare reunite ale Parlamentului, prilej cu care au fost remarcate "grave deficiente de comunicare intre ministru, seful SMG si cel al Directiei Generale de Informatii a Armatei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.