Deputatul Ioan Ghise a prezentat public argumentele cu care isi va sustine nevinovatia in fata Curtii de Onoare si Arbitraj a PNL. Deputatul, recent exclus din partid din cauza ca a colaborat cu Securitatea, acuza conducerea PNL ca a fost indepartat in urma stabilirii unor criterii arbitrare, neprevazute de statut. Ghise sustine ca a dat informatii privind cetateni libieni care ar fi fost autorii unor acte teroriste la Brasv in timpul Revolutiei din 1989.

"Se poate usor constata ca personal am respectat legea pentru relatiile cu strainii asa cum era legea atunci. Si azi, conform Codului Penal, nedenuntarea actiunilor teroriste se pedepseste ca si in 1984 cu inchisoare de la 2 la 7 ani, iar denuntarea se face in forma scrisa si nu verbala", a declarat liberalul. Asertiunea sa ar fi dovedita de catre documente din arhivele Armatei in care apare faptul ca teroristi de origine libiana ar fi fost expulzati din tara cu un avion militar.

Despre informari el le-a spus lui Stelian Tanase si lui Alexandru Popovici, unul din membrii Comisiei de Onoare si Arbitraj, inca din 1992. "Cine este mai vinovat? Cine a marturisit de la inceput sau cine a tainuit pana in ultimul moment si mai tainuieste si acum?" se intreaba Ghise. Acesta crede ca PNL va avea de suferit de pe urma unor asemenea decizii abuzive, precum cea careia i-a cazut victima. "In goana actualei conduceri a PNL de a recupera cateva procente de imagine din decalajul care il desparte de PD in sondajele asupra preferintelor de moment pentru voturile electoratului, PNL s-a angajat pe un drum strategic sinucigas, care creeaza premisele ca PNL sa aiba soarta PNTCD", considera fostul primar al Brasovului.

Acesta denunta excluderea sa ca parte a unui proces de "epurare politica", care va aduce doar beneficii de imagine pe termen scurt, dar va zdruncina credibilitatea partidului in viitor. In replica, purtatorul de cuvant al PNL, senatorul Varujan Vosganian a spus ca acestea sunt declaratii de inteles pentru ca sunt facute la suparare. "Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt clare: PNL nu mai doreste in partid fosti informatori ai Securitatii. Aceasta este legea morala votata in PNL si trebuie sa se supuna", a conchis Vosganian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.