In contextul discutiilor dintre liderul conservator, Dan Voiculescu, si cel al PRM, Corneliu Vadim Tudor, fostul peremist Petru Calian, actual deputat PC de Cluj, si-a expus ideile care sa completeze posibila alianta electorala dintre cele doua formatiuni. Acesta a propus, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, infiintarea Polului National, care ar fi o alianta intre formatiuni politice ce promoveaza un nationalism moderat. Desi el insusi a fost lider de organizatie a PRM, Calian a aratat ca printre partidele care ar putea figura in acest pol se numara PC, PSD, PRM, PPCD si PNG.

"Polul National ar reuni partide care au in sange respectul national, care promoveaza ideea nationalista pana la moderat. Formatiunile care sunt acum nationaliste trebuie sa reduca stacheta pentru a putea intra in Polul National", a afirmat Petru Calian. Deputatul conservator a spus ca, in viziunea sa, nationalismul moderat inseamna "respectarea tuturor cetatenilor romani, indiferent de etnie, precum si recunoasterea si respectarea drepturilor acestora". Calian crede ca Polul National ar fi singurul care ar putea invinge Alianta PNL - PD la viitoarele alegeri. Deputatul a mai spus ca o alianta electorala PC - PRM ar fi posibila numai in conditiile unui nationalism moderat.

Contactat telefonic, Calian a adoptat strategia pe care o iau in brate toti politicienii care se apuca sa vorbeasca de aliante electorale. "Eu n-am facut referire la un partid sau altul", ne-a spus acesta, mentionand ca nu este purtatorul de cuvant al PRM, care insa este un partid "important, parlamentar". Mai mult, acesta s-a scuzat aratand ca probabil PNG nu a fost partidul cel mai bine ales si ca la fel de bine ar fi putut mentiona Partidul Ecologist. Petru Calian ne-a declarat ca ideea "o avea in cap mai de mult", iar ea a fost discutata intre patru ochi cu "doi-trei colegi de partid", care nu l-au contrazis. In ceea ce priveste discutiile dintre Voiculescu si Vadim, Calian crede ca acestia au "puncte de vedere comune".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.