PSD are conturile blocate din cauza unor datorii vechi de doi ani, din campania electorala prezidentiala.

Este vorba de datorii de 3 miliarde de lei, adica 90.000 de euro pe care PSD nu le-a mai platit celor care au contribuit la campania lui Adrian Nastase. Surse din cadrul partidului ne-au declarat ca o mare parte a banilor reprezinta datoria catre cei care au facut afisele electorale si spoturile pentru televiziune ale lui Adrian Nastase. Dupa ce au asteptat doi ani de zile sa-si primeasca banii, pagubitii au dat in judecata PSD si au obtinut blocarea conturilor. Trezorierul partidului, senatorul Aristide Roibu, sustine ca sunt blocate conturile a doar 10 filiale ale partidului, nu 16 cum a fost vehiculat initial.

Roibu ne-a declarat ca sediile si bunurile partidului nu sunt puse sub sechestru si nu se va ajunge la pierderea lor, cu atat mai mult cu cat plata utilitatilor si chiriilor este la zi. Surse din cadrul PSD ne-au declarat ca exista riscul pierderii sediului PSD din Baneasa, de pe strada Ion Ionescu de la Brad, deoarece chiria pentru aceasta cladire nu este platita. In timp ce Aristide Roibu ne-a declarat ca vrea sa incerce rezolvarea problemelor cu creditorii pe cale amiabila, astfel incat banii sa fie returnati in rate, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a afirmat ca partidul ataca in instanta deciziile de blocare a conturilor. Presedintele PSD Neamt, Ion Chelaru, a descoperit ca partidul are conturile blocate atunci cand a mers la banca sa efectueze o serie de plati.

Potrivit legii, toate cheltuielile neefectuate de mandatarii financiari din timpul campaniei electorale sunt preluate de partid.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.