Rodica Stanoiu a anuntat, ieri, de la tribuna Senatului, ca a luat decizia de a-si da demisia din partid si din grupul parlamentar al social-democratilor. Fara sa reproseze nimic partidului, Rodica Stanoiu si-a justificat gestul prin faptul ca vrea sa duca singura "lupta pentru adevar". "Cat priveste Comisia pentru abuzuri, tin sa precizez ca nu este nevoie sa inventam pretexte si sa spunem ca aceasta a fost ineficienta. Am datoria morala sa spun ca a fost una dintre cele mai active comisii din Senat", a mai spus Stanoiu. Fosta titulara de la justitie a declarat ca a avut, de-a lungul carierei sale politice, cel putin trei momente cand ar fi trebuit sa demisioneze din PSD.

"Azi, am decis sa fac gestul pe care ar fi trebuit sa-l fac in vara lui 2003, cand in timpul unei convorbiri cu o cunoscuta fosta judecatoare, prietena a actualului ministru al justitiei, ii reprosa unui domn cu nume de floare ca nu reuseste sa ma lichideze. S-ar mai fi cuvenit sa fac acest gest, in martie 2004, cand proaspatul cancelar al domnului Adrian Nastase, domnul Alin Teodorescu, anunta conducerea Ministerului Justitiei ca la Bruxelles s-a decis sa se sacrifice un cap, si acel cap trebuie sa fie Rodica Stanoiu. In sfarsit, se mai cuvenea sa fac acest gest dupa congresul PSD din 2005.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.