Reprezentantii PSD au anuntat ieri ca proiectul lor de lege privind alegerile la Parlamentul European va cuprinde cateva puncte-cheie precum vot uninominal si echilibru intre candidatii de sex masculin si cei de sex feminin. "PSD pledeaza pentru o lege privind alegerile pentru Parlamentul European separata de pachetul de legi electorale", a declarat euroobservatorul PSD Vasile Puscas (foto). Acesta a enumerat si principalele reglementari pe care vrea sa le atinga proiectul PSD.

"Noi am propus o formula cu opt circumscriptii electorale, corespunzatoare cu cele opt regiuni de dezvoltare. Noi ne propunem sa respectam legislatia interna, dar in acelasi timp vom tine cont de ceea ce va fi Parlamentul European si de relatia dintre Parlamentul Romaniei si Parlamentul European", a mai explicat Puscas. Acesta a precizat ca alte prevederi ale proiectului vor fi aplicarea unei grile de selectare a candidatilor, participarea echilibrata a femeilor si barbatilor la alegeri si un procedeu de vot care va combina reprezentarea proportionala si alegerea uninominala. "Legea stabileste si o serie de incompatibilitati intre statutul de parlamentar european si principalele functii publice administrative, atat in Romania, cat si la nivel european", a spus pesedistul. Proiectul de lege pesedist a fost intocmit in principal de Puscas si de senatorul George Maior.

PSD a pornit si o mica ofensiva la nivelul parlamentului nostru, anuntand ca de acum inainte vor avea conferinte foarte dese organizate in principal de purtatorul de cuvant al grupului de la Camera Deputatilor, Cristian Dumitrescu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.