Ratusca cea uritica, fotomodel peste ani si politician in devenire, dar cu certe calitati.

"Fata lu` tata", Elena Basescu a cunoscut in numai citiva ani o transformare la care multe alte tinere de virsta ei nici nu viseaza. Si probabil ca nici ea nu a visat. O fetita comuna, usor plinuta, era in urma cu zece ani fata ministrului transporturilor, fost comandant de nava, Traian Basescu. Nimic din aerul ei nu lasa sa se intrevada, vazind poza pe care a facut-o alaturi de mama si sora mai mare, Ioana, cum va evolua in timp. Probabil ca nici infatisarea tatalui, deloc chipes, nu promitea metamorfoza fetei. Acum,la 25 de ani, nu numai ca este fotomodel, dar promite sa aiba o cariera politica pe cont propriu. Chiar in momentul in care se anuntau rezultatele votului la prezidentiale, linga Traian Basescu, in sediul PD din Modrogan, a aparut o tinara bruneta, cu parul lung, destul de inalta si cu o silueta de invidiat.

"Cine e?", "Ei, cine, fata cea mica a lui Base!", "Ea?!", a venit replica placut surprinsa a celor ce nu stiau. In numai citeva luni, Elena Basescu a devenit o mica vedeta. Foarte fotogenica, fata presedintelui a fost mana cereasca pentru fotoreporteri, acestia inghesuindu-se care mai de care sa o atraga spre aparatul lor, s-o pozeze in diferite ipostaze. N-a mai fost decit un pas ca revistele sa o solicite pentru pictoriale, a devenit imaginea unei cunoscute firme care comercializeaza haine in mare voga si cariera in modelling a culminat la Festivalul de moda de la Iasi unde a fost surpriza spectacolului, prezentind pe podium doua dintre creatiile lui Razvan Ciobanu. Fata presedintelui nu s-a multumit cu postura "sweet-doll", ci s-a ambitionat sa isi construiasca o cariera in politica.

Primul pas a fost cit se poate de simplu: organizatia de tineret a PD, fireste, aleasa rapid intr-o functie de conducere, cind inca nici nu isi cunostea bine colegii. Dar minca politica pe piine de acasa caci in ultimii zece ani a fost martora ascensiunii politice a lui Traian Basescu. Ironiile pe aceasta tema au fost si sint la ordinea zilei caci aproape nimeni nu i-a gasit alta calitate decit aceea de a fi "fata lu` tata". Nici nu s-a vazut in plan mediatic mare lucru caci mai toate stirile despre Elena Basescu au fost cele despre cum isi petrece weekend-urile la malul Marii Negre, la Mamaia, plimbindu-se cu sky-jet-ul pe apa. Si mai nimeni nu a crezut-o ca ea chiar isi doreste sa bata pas cu pas filialele, sa cunoasca oamenii, sa stea alaturi de ei, sa invete de la ei.

Boc fuge, Elena rezista

Surpriza a venit in momentul Scolii de Vara a tinerilor democrati de la Costinesti. Printre cursanti, Elena Basescu. Modesta in comparatie cu informatiile care se vehiculau la adresa ei, permanent zimbitoare si amabila cu toata lumea - sutele de mini-sedinte foto la care a fost supusa de pedistii veniti din toata tara si dornici sa plece acasa cu o poza "de top" ar fi scos pe oricine din pepeni, dar nu pe ea - si plina de tact intr-un moment delicat in care insusi liderul PD, Emil Boc s-a facut de rusine, au aratat ca Elena Basescu poate sa fie un bun viitor politician fara sa aiba aripi date de "tata, presedintele".

Chiar marturisea ca de la Traian Basescu a invatat ca o cariera politica de succes depinde foarte mult de felul in care stii sa te porti cu oamenii si, se vede treaba, pune in aplicare invataturile parintesti. Iar momentul in care a salvat onoarea democratilor in fata liberalului Ludovic Orban, cind Emil Boc a dat bir cu fugitii, a fost definitoriu. Cu dusmanul declarat al lui Basescu, dar coleg de Alianta cu PD, Elena Basescu a facut poze, a zimbit, a schimbat glume si amabilitati, lasindu-l uimit chiar si pe acesta, care, de altfel, a laudat-o ulterior in gura mare la toata lumea. Ba chiar a incercat, cu tact, sa il indeparteze pe Orban de locul in care Emil Boc se facuse mititel in scaun, doar-doar nu va fi zarit. Nici nu ar fi prima fata de politician care urmeaza aceeasi cariera ca a tatalui. Este de notorietate cazul Dacianei Sirbu, fiica fostului ministru al agriculturii, Ilie Sirbu, care este acum deputat.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.