Grupul de la Cluj incepe sa puna stapinire, cu pasi marunti, dar siguri, pe PSD. Dupa ce luni au fost impusi doi dintre reprezentantii acestuia in structurile de conducere ale partidului la nivel parlamentar, Vasile Dincu, vicelider la Senat, si Victor Ponta (adoptat de clujeni in grup ca viitor ginere al lui Ilie Sirbu), vicepresedinte la Camera Deputatilor, o noua informatie razbate de la apropiatii ardelenilor.

Anume ca in acest moment se planifica impunerea lui Vasile Puscas drept candidatul PSD la alegerile prezidentiale din 2009. Fost ministru delegat la Integrare europeana si negociator-sef pentru Romania in relatia cu Uniunea Europeana, despre Puscas nu se poate spune decit ca este un om corect caci pe seama sa nu au existat scandaluri care sa tina zile intregi prima pagina. Insa are un mare defect: lipsa notorietatii. Social-democratilor le-ar trebui citiva ani numai sa le explice romanilor, care si astazi, unii dintre ei, mai cred ca Iliescu sau Constantinescu se afla la Cotroceni, cine este Vasile Puscas si cu ce ar fi mai bun decit Traian Basescu.

Asta ca sa nu mai spunem ca intr-o confruntare fata in fata la alegeri cu un alt posibil prezidentiabil, Gigi Becali, profesorul universitar de istorie Vasile Puscas, ardelean get-beget, deci molcom si cumpatat, ar fi de departe astupat de "vulcanismul" contracandidatului, neapucind sa mai spuna nici macar ce partid reprezinta, daramite sa isi mai prezinte si vreo platforma-program. Oricum, ramine de vazut daca Mircea Geoana, care nu demult se oferea si el sa candideze la presedintia Romaniei, va ceda in fata propunerii sustinute de grupul condus de Ioan Rus.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.