Raluca Turcan a acuzat ieri conducerea PNL ca ar fi santajat filialele restante la stringerea de semnaturi pentru retragerea din Irak cu blocarea accesului la fonduri guvernamentale.

Deputatul PNL Raluca Turcan sustine ca liderii de filiale codasi la stringerea de semnaturi au fost avertizati simbata, la Constanta, la sedinta Delegatiei Permanente. "PNL risca in acest moment sa faca aceeasi greseala pe care a facut-o PSD. Confunda statul cu politicile de partid, iar pirghiile de guvernare sint folosite ca instrumente de presiune politica interna", sustine Turcan. Liderii de filiala ar fi fost avertizati de Mihai Voicu, Bogdan Olteanu si de insusi seful PNL, Calin Popescu Tariceanu, ca atunci cind vor veni la Guvern cu cereri de finantare pentru proiecte locale nu vor primi bani sau vor fi lasati "mai la coada". Cei trei n-au putut fi contactati, pina la inchiderea editiei, pentru a raspunde acuzatiilor formulate de Turcan.

"Mi se pare corect"

Unul dintre presedintii de filiale prezenti la Constanta ne-a confirmat nemultumirea premierului fata de modul defectuos in care au actionat unele filiale. "Premierul le-a atras atentia ca atunci cind presedintii filialelor vor veni la conducerea PNL sau la Guvern pentru a solicita sprijin, prioritate vor avea acei lideri care si-au indeplinit obiectivul trasat de Delegatia Permanenta, planul la semnaturi. Nu este vorba de fonduri, ci de sprijin in diverse domenii. Este un lucru normal si mie mi se pare corecta solutia. Eu, intr-un judet amarit, am strins peste 30.000 de semnaturi, iar altii, in judete mari, cu traditie liberala si cu mult lobby la conducere si la Guvern, abia daca au strins citeva mii. Nu este normal ca unii sa munceasca de le sar ochii din cap, iar altii sa creada ca totul se rezolva de la sine", ne-a declarat sursa citata.

Campanie in prelungiri

Actiunea de stringere de semnaturi a debutat la inceputul lunii iulie a.c., si pina in prezent stringindu-se 605.000 de sufragii. Actiunea urmeaza sa se finalizeze la 1 octombrie a.c., termenul initial, 3 septembrie, fiind astfel prelungit. Rezultate slabe ar fi obtinut judetele "unguresti" (Harghita, Covasna si Satu Mare), Constanta, Ialomita, partial Brasovul si Braila, in acest ultim judet activitatea de stringere de semnaturi fiind cvasiinexistenta


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.