Deputatul Ioan Ghise nu se poate obisnui cu ideea ca nu mai este membru PNL si forteaza nota doar pentru a mai ramane, cel putin pentru o scurta perioada, membru al grupului liberal din Camera Deputatilor. Ghise, care a fost exclus din PNL odata cu Mona Musca, pe motiv ca ar fi colaborat cu Securitatea, a declarat, ieri, ca va ataca decizia la Curtea de Onoare si Arbitraj a formatiunii politice. Acesta a solicitat si grupului parlamentar de la Camera sa ii permita sa ramana membru, decizie care a fost acceptata.

"Voi ataca la Curtea de Onoare si Arbitraj decizia Delegatiei Permanente a partidului, decizie pe care o apreciez ca nestatutara, iar regulamentul Camerei Deputatilor permite ca si in situatia in care un deputat independent doreste sa fie membru intr-un grup parlamentar, daca grupul este de acord, accepta acest lucru", a spus Ghise, care a participat la sedinta de ieri a grupului PNL. El a aratat ca membrii acestuia au fost de acord cu ramanerea sa.

Deputatul a declarat ca are planuri si pentru cazul in care contestatia sa nu va fi luata in considerare. Ghise a explicat ca, daca organismul intern al PNL va mentine, "in mod eronat", decizia Delegatiei Permanente, atunci ar urma sa ramana independent si sa vada apoi "ce situatie s-ar putea petrece", iar daca se va schimba decizia, atunci "lucrurile vor ramane la fel ca si pana acum, cu exceptia unei terfeliri in presa". Acesta a repetat in mai multe randuri ca decizia Delegatiei Permanente de excludere este eronata si nestatutara.

In schimb, liderul grupului liberal din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, a fost de acord cu Ioan Ghise in ceea ce priveste solicitarea acestuia. Antonescu a aratat ca cererea lui Ghise a fost acceptata, regulamentul Camerei permitand unui deputat independent sa activeze in cadrul unui grup parlamentar, daca solicitarea acestuia este admisa de respectivul grup.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.