Liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu, a declarat, ieri, ca PNL a solicitat presedintelui Traian Basescu ca decizia "de suspendare sau nu" a ministrului Teodor Atanasiu sa fie "rationala si corecta" si nu o rafuiala politica. El a precizat ca grupul parlamentar PNL "a discutat si adoptat un comunicat de presa" in care solicita presedintelui ca decizia luata in urma propunerii Comisiei speciale a Presedintiei sa nu aiba la baza o rafuiala sau o vendeta politica.

Antonescu a precizat ca nu cunoaste continutul raportului Comisiei si ca PNL nu s-a gindit la un inlocuitor pentru Atanasiu, ministru pe care partidul il sustine. Intrebat de ce a decis PNL sa lanseze un astfel de avertisment presedintelui, Antonescu a admis posibilitatea ca decizia sefului statului in cazul Atanasiu sa aiba conotatii politice. Surse guvernamentale au afirmat ieri ca premierul Calin Popescu Tariceanu va propune un alt ministru care sa preia interimatul functiei de la Aparare daca presedintele Traian Basescu va decide suspendarea din functie a lui Teodor Atanasiu, numele vehiculate fiind Radu Stroe si Cristian David. Conform surselor citate, presedintele Traian Basescu ar putea sa se pronunte la mijlocul saptaminii in ceea ce priveste inceperea urmaririi penale si suspendarea lui Atanasiu.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.