Dan Ioan Popescu si-a dat demisia din PSD, dupa ce doar cu o luna in urma hotarase, impreuna cu Mircea Geoana, sa fie adus la centru pentru a se ocupa de Departamentul de politici economice al partidului, in schimbul eliberarii functiei de presedinte al PSD Bucuresti.

In locul lui a fost ales senatorul Sorin Oprescu. si atunci aparusera zvonuri privind intentia lui Dan Ioan Popescu de a parasi partidul si de a se inscrie in PC. Interventia lui Mircea Geoana l-a determinat insa sa se razgandeasca, mai ales ca i se si promisese o functie la centru. Promisiunile liderului PSD nu s-au transformat insa in fapte. Gestul facut ieri de DIP i-a surprins insa chiar si pe membrii BPN, care nu au avut luni, la sedinta, nici cea mai mica idee ca acesta va parasi partidul. Surse din PSD spun ca ultimele zvonuri privind inlocuirea lui DIP din fruntea Comisiei pentru industrii de la Camera Deputatilor ar fi fost picatura care a umplut paharul. Cu toate acestea, "nimeni nu a mirosit nimic", spun surse din conducerea partidului.

Dan Ioan Popescu a declarat ca are mai multe motive care au stat la baza deciziei. Fostul lider al social-democratilor bucuresteni a mai spus ca puterea in PSD este concentrata in mana unor grupuri de interese care se aliaza sau se ataca reciproc in functie de propriile interese. "PSD a incetat sa mai fie un partid democratic, promovarile si sanctiunile se iau pe criteriul unic al aparentelor la grupuri. Ascensiunea unor indivizi la conducerea organizatiei a transformat PSD intr-o scena a reglarilor de conturi", a declarat fostul presedinte al organizatiei PSD Bucuresti. Popescu reproseaza actualei conduceri a PSD ca nu are niciun fel de strategie de partid de opozitie. Deocamdata, DIP spune ca nu se inscrie in alta formatiune politica, chiar daca a primit oferte din mai multe parti. Surse parlamentare spun insa ca acesta este asteptat la PC.

Geoana: "Imi pare rau"

"E decizia domniei sale. Imi pare rau de orice om care pleaca din partid, mai ales ca este vorba despre un om care a acumulat o anumita experienta, dar probabil ca are si ratiuni de natura personala si politica. Ceea ce este important este ca echipa PSD este foarte robusta si avem resurse umane arhisuficiente ca sa mergem inainte", a spus Mircea Geoana.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.