Patriciu asteapta judecata comisiei de etica

Conducerea PNL a aplicat, sambata, sanctiunea cea mai dura deputatilor Mona Musca si Ioan Ghise, excluzandu-i din partid pentru colaborarea cu fosta Securitate, insa s-a aratat extrem de ingaduitoare cu omul de afaceri Dinu Patriciu, care a recunoscut ca a finantat campania electorala a PSD si a vorbit despre necesitatea unei aliante intre liberali si social-democrati. Patriciu a fost trimis la judecata comisiei de etica a partidului, care nu poate decat sa-i dea acestuia un avertisment public.

Delegatia Permanenta a PNL i-a audiat, sambata, la Cazinoul din Constanta, pe cei doi parlamentari, insa pledoariile lor nu au reusit sa schimbe decizia de inlaturare din partid. 62 dintre membrii acestui for au votat pentru excluderea Monei Musca, cinci - impotriva si unul s-a abtinut, in timp ce in cazul lui Ghise, 11 lideri ai formatiunii s-au pronuntat impotriva eliminarii sale si 56 pentru. Surse din DP ne-au declarat ca fostul ministru al culturii a spus ca, pana acum o luna, nu a constientizat gravitatea gestului de a semna un angajament cu Securitatea.

"Mona Musca ne-a povestit ca, la vremea respectiva, trecea printr-un divort ravasitor si ca nu si-a dat seama ce face. A mai zis ca era convinsa ca toata lumea care lucra cu strainii semna astfel de angajamente si ca situatia ei era similara cu cea a vamesilor. Nu a explicat insa de ce a ascuns atata vreme adevarul", au precizat sursele citate. "Imi cer scuze tuturor ca am semnat acel angajament si ca, de-a lungul timpului, nu am realizat ca poate fi interpretat ca o colaborare cu Securitatea. Daca as fi realizat acest lucru, as fi facut public dosarul", a declarat Mona Musca, dupa sedinta. Ea a precizat ca nu va contesta decizia si ca va ramane in continuare liberala.

Musca a mai anuntat ca a cerut presedintelui Parlamentului European sa ia act de retragerea sa din postul de euroobservator.
Potrivit unor surse din PNL, celalalt parlamentar judecat, Ioan Ghise, si-a sustinut cauza aratand ca el a recunoscut colaborarea inca din 1991 si ca nu ar trebui sa fie exclus. Ghise ar mai fi spus ca intentioneaza sa-si continue cariera politica si ar fi cerut liderilor liberali sa nu se supere daca, din cand in cand, va critica partidul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.