Presedintele Traian Basescu a reluat ieri tema modificarii Constitutiei, spunand ca aceasta ar trebui sa stabileasca in mod clar daca Romania este o republica parlamentara sau prezidentiala.
"Ori avem o republica parlamentara cu un presedinte ales de parlament si atributii simbolice, ori presedintele este ales direct si are capacitatea de a raspunde increderii publice. Acum suntem intr-un amestec care nu responsabilizeaza in linii clare nici presedintele si nici Executivul", a spus Basescu in fata tinerilor democrati prezenti la o scoala de vara. Potrivit sefului statului, "ambiguitatea" din actuala Constitutie va crea tot timpul probleme intre presedinte si guvern. Basescu a apreciat ca in 1991 prevederile constitutionale au fost determinate de relatia dintre Ion Iliescu si Petre Roman, iar in 2003, cand a fost modificata Legea fundamentala, si-a pus amprenta relatia dintre Ion Iliescu si Adrian Nastase.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.