Congresmanul american Tom Lantos, care a vizitat ieri Bucurestiul, a afirmat ca atat in Romania, cat si in celelalte tari sud-est europene trebuie luptat impotriva urii etnice si a discriminarilor pe motive religioase. "Aceasta parte a Europei are un vechi cancer care trebuie exorcizat, distrus, eliminat", a subliniat Tom Lantos, adaugand ca probleme legate de ura etnica sau pe motive religioase au fost si continua sa fie prezente in multe state din regiune.

"In Romania continua sa existe forte politice ce sustin intoleranta etnica si religioasa", a afirmat congresmanul american intr-o conferinta de presa sustinuta la Ambasada SUA. El a mentionat ca nici tara sa de origine, Ungaria, nu este imuna fata de aceasta boala. El a citat ca exemplu fotbalul, unde "multimi de oameni primitivi" striga sloganuri antisemite.

Tom Lantos a precizat ca aceste manifestari trebuie eliminate din statele din regiune astfel incat aceste tari sa devina deplin civilizate.

In opinia sa, principalele mijloace care pot fi folosite pentru aceasta sunt educatia si condamnarea de catre liderii politici a oricarei forme de intoleranta. De altfel, intoleranta etnica pare sa fi fost singurul lucru care l-a nemultumit pe oficialul american.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.