"Am avut o satisfactie perversa, de scriitor, ca imi voi reface trecutul si voi scrie o carte dupa acest dosar". Aceasta a fost declaratia liderului UDMR, Marko Bela, care si-a facut public dosarul facut de Securitate pe care l-a primit de la CNSAS.
Potrivit Mediafax, liderul Uniunii a prezentat la Targu Mures dosarul pe care l-a primit de la CNSAS si potrivit caruia a fost urmarit de Securitate in special in perioada 1987-1989. Dosarul de urmarit al vicepremierului contine 1.218 file si este alcatuit din sapte volume, care se refera mai ales la perioada 1987-1989, cand i-au fost ascultate in permanenta telefoanele si supravegheata locuinta. "Un volum si jumatate contin analize, rapoarte, fise, autorizatii din sase in sase luni de ascultare a telefoanelor si a locuintei. Am aflat ca, din 1987, in permanenta mi s-au ascultat nu numai telefoanele, ci si locuinta", a declarat Marko Bela.

Potrivit acestuia, restul de cinci volume si jumatate contin inregistrari ale interceptarilor sale telefonice cu prietenii, sotia si colegii. "Sunt inregistrari din 1987, 1988, 1989, consecutiv si permanent. Din perioada anterioara sunt rapoarte si analize si inregistrari sporadice. Ultima inregistrare este din 15 decembrie 1989 si ultimul raport din 16 decembrie 1989. Nu am gasit fise fabricate si nu am suspiciuni", a precizat presedintele UDMR. Marko Bela a sustinut ca a intrat in atentia Securitatii din cauza atitudinii pe care o imbratisa vizavi de structura comunista. Liderul udemerist a explicat ca atitudinea sa era considerata nationalist-iredentista si denigra partidul si regimului comunist. Marko Bela a mai spus ca cea mai mare satisfactie a avut-o in momentul in care a vazut, in mijlocul unei transcrieri a unei convorbiri telefonice, cuvantul "ticalos", adaugat de un ofiter de Securitate.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.