Cu o zi inainte ca delegatia permanenta a PNL sa decida o posibila excludere a deputatei Mona Musca din partid, presedintele Traian Basescu le-a spus tinerilor democrati ca nu este de acord cu "executia cu anticipatie" a celor suspectati de colaborare cu Securitatea, dar in privinta carora CNSAS nu s-a pronuntat inca.

"Este exact ca in timpul stalinismului", a apreciat Basescu in cateva randuri. Fara sa faca nici o nominalizare, el a aratat ca sunt cazuri ale unor politicieni care au recunoscut cu mult timp inainte ca au colaborat cu Securitatea, care cu toate acestea au ajuns primari si au adus voturi partidului lor, iar acum risca sa fie exclusi de propria formatiune politica.

El a insistat asupra necesitatii ca Legea Ticu Dumitrescu sa nu fie indreptata "impotriva unor oameni". "Este esential ca dupa transferul dosarelor catre CNSAS sa nu constatam ca Romania este mai invrajbita ca inainte", a afirmat seful statului. Totusi el a apreciat ca, daca un om politic doreste sa-si continue activitatea publica, acesta va trebui sa-si publice pe internet dosarul de Securitate, daca a avut un astfel de dosar.

"Cei care merg acasa pot pastra confidentialitatea", a spus Basescu. Potrivit sefului statului, politicienii ar trebui sa-si publice dosarele pe propriul site de internet, intrucat CNSAS nu va avea capacitatea sa realizeze o operatiune de o asemenea anvergura. Basescu a aratat ca CNSAS are oricum mari probleme cu gestionarea a 1,5 milioane de dosare in conditiile in care are doar 60 de functionari. El a apreciat ca aceasta situatie nu se va schimba prea mult chiar daca numarul angajatilor CNSAS va creste la 200.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.