Liberalii decid in weekend daca o exclud pe Mona Musca si daca-l scot un an din partid pe Patriciu.

Deputatii Mona Musca si Ioan Ghise, ale caror dosare au intrat in lucru la CNSAS, vor fi luati in discutie la Delegatia Permanenta a PNL de miine. In ceea ce priveste cazul Mona Musca, lucrurile se pare ca sint clare, existind foarte multe voci in partid care opteaza pentru excludere. Ieri, Ludovic Orban, presedintele filialei PNL Bucuresti, ne-a declarat ca organizatia de care apartine deputata liberala va fi cea care va propune direct excluderea.

Conform unor alte surse din partid, nu atit relatia pe fond cu fosta Securitate va cintari in decizia care va fi luata, cit mai ales faptul ca Mona Musca a ascuns colaborarea. Sursele citate sustin ca nu vor exista "circumstante atenuante" si din cauza ca Mona Musca se situeaza, de mai bine de un an, pe pozitii contrare conducerii partidului. In ultimele zile, Mona Musca s-a rupt de opinia publica, si-a inchis telefonul. O consiliera din staff-ul ei ne-a precizat ca deputata liberala "va face declaratii doar la Constanta".

Musca mai "cere" un cap

In ceea ce-l priveste pe Ghise, mai multi lideri liberali sint de parere ca sanctiunea de retragere a sprijinului politic este "suficienta", pe motiv ca acesta a recunoscut, inca din 1992, relatia sa cu Securitatea, si ca "s-a validat prin vot direct, in doua rinduri, 1996 si 2000, cind a cistigat Primaria Brasovului". Totusi, excluderea este iminenta. "Din pacate, Mona Musca il trage pe Ghise dupa ea", ne-a declarat ieri un membru din conducerea PNL.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.