Partidul Democrat a relansat ieri tema alegerilor anticipate, doi dintre liderii acestui partid propunand ca acestea sa se desfasoare in primavara lui 2007.
"Cred ca este nevoie de alegeri anticipate in primavara anului viitor. Calendarul integrarii nu permite anticipate in 2006, dar, odata ajunsi in Uniunea Europeana, va trebui sa avem o putere care sa asigure o guvernare eficienta in primii trei ani, care vor fi foarte grei", a declarat vicepresedintele PD, Sorin Frunzaverde. Afirmatii identice a facut ieri, la scoala de vara a tineretului PD, si presedintele executiv al acestui partid, Adriean Videanu. Acesta a precizat ca daca PNL si PD vor participa la alegerile anticipate in cadrul Aliantei DA, este "evident" ca viitorul premier va fi desemnat de democrati. Videanu a amintit ca, potrivit protocolului Aliantei DA, ponderea celor doua partide pe listele electorale se stabileste prin sondaj, iar formatiunea care va obtine cei mai multi parlamentari va desemna si primul-ministru.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.