Liderul grupului PSD din Senat, Ion Iliescu, spune ca s-a saturat sa indrepte greselile actualilor lideri ai partidului. El regreta ca a incercat sa revina in conducerea partidului si sustine ca nu il intereseaza uneltirile indreptate impotriva sa.

Ca lider de grup la Senat, Iliescu face parte din Biroului Permanent National al PSD si ar trebui sa participe la sedintele respective. Insa acest lucru nu prea se intampla. De aici au aparut speculatii potrivit carora colegii sai i-ar fi cerut sa renunte la functia de lider de grup. "Este o speculatie. Nici nu s-a discutat asa ceva", a spus ieri Iliescu. Intrebat care este motivul pentru care nu obisnuieste sa participe la sedintele Biroului Permanent National al formatiunii, fostul presedinte a declarat ca merge doar atunci "cand este nevoie" si cand considera ca prezenta sa este utila.

"Ei ma cam invita, dar eu nu prea ma duc. Pentru ca nu-mi place. Pentru ca am fost o data si, din incinta si din interiorul structurii respective si a aparatului care ii deserveste, s-au debitat tot felul de neghiobii, pe care eu a trebuit sa le contest. Si nu am nevoie, dupa fiecare sedinta, sa vin eu sa fac precizari", a spus Iliescu. Si a anuntat ca nu va fi prezent nici la intalnirea grupurilor parlamentare ale PSD, programate azi, la Predeal. "Stiu unde ma gasesc, cu mine se pot consulta oricand", a adaugat el.

O alta intrebare este aceea daca nu il deranjeaza "uneltirile" indreptate impotriva sa, din interiorul formatiunii pe care a condus-o. "Nu ma intereseaza. Nu eu am nevoie de ei, ei au nevoie de mine, asa ca eu nu mai am niciun fel de apetit ca sa intru in competitie cu nimeni. Nu am cu cine sa intru in competitie. Eu mi-am facut si misiunea mea de sef al statului, am creat acest partid", a raspuns fostul presedinte al Romaniei.

El a reamintit ca misiunea sa s-a incheiat din 2002, cand s-a retras din conducerea partidului. "Am spus ca nu aveam de gand sa ma mai implic in treburile executive, nici pe linie de partid, nici pe linie de stat. Si imi pare rau ca am cedat atunci", a mai sustinut Iliescu.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.