Conducerea liberala a decis ieri sa-i retraga sprijinul politic deputatului Ioan Ghise, dupa ce acesta a recunoscut ca a semnat un angajament cu Securitatea.

Ghise a primit acelasi tratament ca deputatul Mona Musca, cea cu care liderii PNL au deschis campania de "curatare" a partidului de fosti colaboratori ai Securitatii. Deocamdata, pe lista PNL au mai ramas de discutat cazurile deputatilor liberali Titu Gheorghiof, Liviu Campan si Emilian Francu, suspectati si ei ca au semnat angajamente cu Securitatea.

Dupa aceeasi reteta prin care s-au debarasat de deputatul PNL Mona Musca, membrii Biroului Permanent Central al partidului au stabilit sa-i retraga sprijinul politic si lui Ioan Ghise. Deputatul de Brasov a recunoscut ca a semnat un angajament cu Securitatea, astfel ca liderii liberali l-au trecut si pe el printre cei care nu-si mai au locul in PNL. Si, la fel ca Mona Musca, Ghise va afla la sfarsitul acestei saptamani daca va mai ramane in partid sau daca va fi exclus, cu ocazia Delegatiei Permanente a formatiunii.

Deputatul Ghise a fost singurul sanctionat ieri in reuniunea Biroului Permanent Central al PNL, cu toate ca inca trei liberali ar fi putut intra sub incidenta hotararii prin care liberalii au ales sa se debaraseze de fostii colaboratori ai Securitatii - Titu Gheorghiof, Liviu Campan si Emilian Francu. Pentru ei, conducerea liberala a avut mai multa intelegere si le-a acordat "un ragaz" pentru a-si pune la punct apararea.

Potrivit purtatorului de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, cazul lui Ghise s-a potrivit perfect cu cel al Monei Musca, iar o decizie pentru ceilalti trei a fost amanata numai pentru ca, "pana in prezent, nu le-a fost dovedita colaborarea prin semnarea unui angajament". Cat despre Gheorghiof, care a recunoscut deja ca a semnat un angajament, purtatorul de cuvant al PNL a lasat sa se inteleaga faptul ca liberalii vor avea in vedere si contextul in care a fost facuta "intelegerea" cu Securitatea - "pe fundalul unei persoane care a facut multi ani in inchisoare, cand altii de varsta lui mergeau inca la scoala".

Si deputatul PNL Mircea Cosea a scapat de judecata partidului, chiar daca exista suspiciuni ca ar fi fost ofiter de Securitate, potrivit unor dosare recente primite de CNSAS de la SIE. "I se vor cere si lui lamuriri", a asigurat Vosganian, motivand ca informatia a venit "prea din scurt" pentru a putea fi trecuta pe ordinea de zi a sedintei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.