Nici nu a inceput bine, ca marea actiune de impacare liberalo-democrata se anunta a fi un esec rasunator.

Ambele tabere privesc cu indoiala sansele instalarii unei armonii depline in Alianta, mai ales ca sunt constiente de existenta unor viziuni divergente in mai multe domenii. Liderii PNL au mari indoieli ca PD va accepta compromisuri in chestiuni delicate precum eliminarea fostilor securisti din actualele structuri guvernamentale, legile sigurantei nationale sau introducerea votului uninominal, in timp ce democratii stiu ca oamenii lui Tariceanu nu vor cu niciun chip alegeri anticipate.

De altfel, cele doua formatiuni par sa se fi razgandit in privinta organizarii unor intalniri informale, pe tot parcursul zilei de ieri circuland din ambele parti informatii contradictorii in acest sens.

Conducerea PNL a analizat, ieri, oferta de pace facuta de PD, aratandu-se, in bloc, reticenta fata de sansele de reusita ale acesteia. Surse din Biroul Permanent liberal ne-au declarat ca aproape toti membrii au invocat nepotrivirea de viziune dintre ei si democrati asupra subiectelor promovate de PNL - alegerile anticipate, reforma morala a clasei politice, legile sigurantei sau votul uninominal.

Vicele Radu Rusanu ar fi ridicat si problema presedintelui Traian Basescu, pentru al carui comportament PD nu poate oferi garantii. Potrivit surselor citate, Rusanu a spus ca acordul de pace ar trebui sa fie unul tripartit, PNL-PD-Basescu, pentru a anula posibilitatea sefului statului de a ataca formatiunea liberala. In plus, toti membrii BPC au aratat ca alegerile anticipate pe care le-ar dori PD nu reprezinta un subiect de discutie pana la 1 ianuarie 2007 si ca nu doresc nici renegocierea actualului Protocol de functionare al Aliantei. "Cand fac pedistii daruri, sa te feresti", a parafrazat unul dintre liderii liberali un vechi proverb referitor la grecii antici.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.