Doi deputati PD de Bistrita-Nasaud, Ioan Oltean si Augustin Zagrean, propun modificarea Legii administratiei publice, in sensul prelungirii mandatului primarilor de la patru la cinci ani, informeaza Mediafax.

Cei doi au declarat ieri ca in felul acesta s-ar pastra o anumita continuitate in administratiile locale si nu s-ar mai crea crizele ce apar o data la patru ani cand se schimba atat primarii, cat si consiliile locale.

In proiectul de modificare a Legii 215, cei doi mai prevad modificari privind procedura de alegere si de revocare din functie a presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene. "Nu este firesc ca ei sa fie alesi cu jumatate plus unu din voturi si sa fie schimbati cu doua treimi, fiindca, in felul acesta nu se respecta principiul simetriei", a declarat deputatul Ioan Oltean, unul dintre initiatorii proiectului.

PREZENTARE.

Cei doi vor prezenta acest proiect legislativ la intrunirea primarilor PD de municipii, de la Alba-Iulia, unde vor participa si ministrii Adriean Videanu si Vasile Blaga. In cazul in care proiectul se va bucura de sustinere politica, el va fi prezentat si in Parlament. "Daca in privinta mandatului de primar de cinci ani inca mai cautam sustinerea necesara, in schimb celelalte modificari sunt asteptate. Daca vor fi aprobate, atunci ele vor putea fi puse in practica chiar in acest mandat", a declarat Augustin Zagrean.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.