Ministrul de externe, Mihai Razvan Ungureanu, a criticat, sambata, la scoala de vara a TNL de la Mamaia, decizia conducerii liberale de a cere retagerea trupelor romanesti din Irak.

"Propunerea PNL de retragere a trupelor din Irak a fost un gest brusc, prost ambalat, livrat gresit si a iesit ce a iesit", le-a spus Ungureanu tinerilor liberali. El a tinut sa-si justifice votul impotriva dat in sedinta CSAT in care s-a discutat oportunitatea unei astfel de masuri, aratand ca Romania trebuia sa-si respecte angajamentele internationale pe care si le-a asumat. "Cand ai batut palma respecti cuvantul dat, fiindca altfel nu existi (...) Cand iti proiectezi forta armata in exteriorul tarii, o faci luand in calcul toate beneficiile si toate riscurile. Nu poti sa spui "Merg cu pieptul inainte!" si in clipa in care trece primul glonte pe langa tine sa te dai inapoi", a explicat ministrul.

Anticipatele nu ar fi o problema pentru UE

Ministrul de externe a abordat si chestiunea alegerilor anticipate, asigurandu-i pe membrii TNL ca organizarea, in 2007, a unui scrutin inainte de termen nu ar fi o problema pentru cancelariile occidentale, care nu sunt interesate decat de mersul reformelor. "Dupa 2005, calitatea democratiei romanesti, functiunile ei dinamice nu au mai fost puse sub semnul intrebarii. Democratia romaneasca a iesit din stadiul infantil. Nu mai este supusa unui chestionar de existenta sau de functionalitate, ceea ce face ca discutia legata de alegerile anticipate sa nu fie interpretata in exterior", a subliniat Ungureanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.