El credea ca Ilfovul este sectorul 7 al Capitalei

Clanul Becali vrea Primaria Bucurestiului. Recent, Giovanni si Gigi Becali si-au anuntat intentia de a candida, separat, pentru scaunul de edil-sef al Capitalei. Numai ca, atat patronul echipei Steaua, cat si impresarul sportiv nu prea au habar de prevederile legale vizavi de candidatura pentru functia de primar. Astfel, nici Gigi si nici Giovanni nu stiu ca pentru a fi alesi trebuie neaparat sa locuiasca in orasul unde doresc sa candideze. Astfel, in Legea pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale - aprobata de Parlament la 18 martie 2004 - se precizeaza ca "pentru functia de consilier local sau primar pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unitatii administrativ-teritoriale in care urmeaza sa fie alese". Iar cei doi Becali locuiesc in comuna Pipera, judetul Ilfov. Ieri, uimit de o astfel de lege, Gigi Becali, patronul echipei Steaua, a recunoscut ca are buletin de Ilfov. Apoi a incercat sa o dreaga: "Da ce, Ilfovu' nu e in Bucuresti?"(!). Dupa ce a aflat ca judetul in care locuieste nu este, de fapt, sectorul 7 al Capitalei - asa cum credea - Gigi Becali a ripostat: "Eu nu am buletin de Bucuresti. Dar, ce, Videanu are? El e din Turda!" (de fapt, candidatul PD este din judetul Teleorman n.n). In fine, Gigi Becali a declarat ca daca se va hotari sa candideze - "si asta pentru ca as avea posibilitatea sa demonstrez cat de bun conducator e Gigi Becali" - isi va face mutatie in buletin.

"Ori imi fac mutatie la rude, ori ma duc sa-mi iau si io un apartament. Dau 20.000 de dolari pe el, imi fac buletin si candidez...". De partea cealalta, Giovanni Becali este pe jumatate aranjat. Desi locuieste intr-un palatoi din judetul Ilfov - comuna Pipera - impresarul si-a pastrat buletinul mai vechi cu adresa pe Calea Floreasca. Acum, problema lui Giovanni Becali este aceea ca nu s-a hotarat daca sa candideze clar pentru functia de primar. "Am intentia sa merg ca independent. Peste 7-8 zile, intentia asta se va transforma intr-o decizie sau o renuntare(!). Acum e 50-50". "Intentia de a administra Bucurestiul" a impresarului Giovanni Becali este criticata de familia sa, insa "un ultim cuvant il va avea presedintele Basescu! Voi avea o audienta la domnia sa - pe care o stimez - si ii voi spune ca vreau un sfat".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.